tiistai 22. tammikuuta 2013

Ilmalämpöpumppu tuo oikein käytettynä todellista säästöä


Ilmalämpöpumppu on oiva lisälämmönlähde sähkölämmitteisiin taloihin. Ilmalämpöpumpulla saavutetaan merkittäviä säästöjä lämmityskustannuksissa, kun laitetta käyttää oikein. Myös sisäyksikön paikalla on merkitystä säästöjen saavuttamisessa.

On ensiarvoisen tärkeää kartoittaa ilmalämpöpumpun sisäyksikön paikka huolellisesti niin, että laitteen tuottama lämpö saadaan leviämään laajalle alueelle. Myös ilmalämpöpumpun tehokkuudella on merkitystä.

Ilmalämpöpumpun käytössä tulee huomioida, että laitteen lämpötila pitää säätää paria astetta korkeammalle kuin sähköpattereiden termostaatin lämpötila. Muutoin sähköpatterit alkavat lämmittää samanaikaisesti ilmalämpöpumpun kanssa. Sähköpattereita kannattaa käyttää vasta kun ilmalämpöpumpun lämmitysteho ei riitä huoneiston lämmön ylläpitämiseen.

Ilmalämpöpumppu kannattaa hankkia lämmitysratkaisuihin erikoistuneelta yritykseltä. Koulutettu ammattilainen kartoittaa ilmalämpöpumpun sisäyksikön paikan ja mitoittaa pumpun tehokkuuden asuintilan mukaan.

Omakotitalouksien lisäksi myös kokonaiset kerros- ja rivitaloyhtiöt ovat hankkineet ilmalämpöpumppuja huoneistoihin. Isännöintiliiton mukaan kerros- ja rivitaloissa kulutetaan jopa 10 prosenttia kaikesta Suomessa käytettävästä energiasta. Ilmalämpöpumppu ei siis ole vain omakotitalouksien ratkaisu.

www.lamponen.fi